Concert Darija Schneiderova en Winfries Dahlke Concert Darija Schneiderova en Winfries Dahlke

Op zondag 16 september om 16.00 uur geven Darija Schneiderova en Winfried Dahlke weer een orgelconcert op het Snitger&Freytag orgel uit 1797 van de Magnuskerk in Bellingwolde. Jaarlijks geven Winfried Dahlke en Darija Schneiderova een aantal concerten in de Magnuskerk. Ze kennen daardoor heel goed de enorme mogelijkheden van dit orgel. Ze zorgen altijd voor een zeer gevarieerd programma en weten er altijd weer een muzikaal feest van te maken!
Darija Schneiderova begon haar muzikale opleiding in Sint-Petersburg. Ze vervolgde haar studie in Moskou aan de Russische Gnessin muziekacademie Moskou bij A. Fiseisky en sinds 2016  studeert  ze orgel, piano en klavecimbel  aan de Hochschule für Künste in Bremen. Ze doceert orgel en is organist in St. Marien in Leer.
Winfried Dahlke studeerde theologie in Göttingen en kerkmuziek aan de Hochschule für Künste in Bremen bij T. Benfer, G. Berger, H. Vogel en H.-O. Ericsson (A-examen, aanvullend studieorgel). Sinds 2002 is hij directeur van de orgelakademie Organeum in Weener. Verder is hij in Oost-Friesland verantwoordelijk voor de orgelcultuur van de Evangelische ref. Kerk, orgelcontroleur voor de Ev. Luth. Sprengel Ostfriesland-Eems en organist aan de Grote Hervormde Kerk in Leer.
In de pauze wordt, zoals gebruikelijk koffie en thee geserveerd. De entree is €7 per persoon.