Programma  |  CurVitæ  |

 

Programma orgelconcert op 10 juni 2007 17.00 uur te Bellingwolde door Léon Berben. Met werken van J.S. en C. Ph.E. Bach

J.S. Bach(1685-1750) C. Ph.E. Bach (1714-1788)

J. S. Bach

C. Ph. E. Bach J. S. Bach

 Programma  |  CurVitæ  |

 

CV

Léon Berben werd geboren te Heerlen, 1970. Hij studeerde orgel en clavecymbel aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij R. Jiskoot, B. van Asperen, T. Koopman en G. Leonhardt. Behaalde het UM-Diploma voor zowel orgel als clavecymbel.

Sinds 2000 tot de opheffing van het ensemble eind 2006 was hij de clavecynist van Musica Antiqua Köln (R. Goebel) waarmee hij wereldwijd concerteerde en opnam voor Deutsche Grammophon/archiv Produktion, ook als solist ( bijvb. C.Ph.E.Bach: Concerto voor clavecimbel en piano-forte, J.S.Bach: Cantata BWV. 170 met obligaat orgel).
Sinds de opheffing van het ensemble concentreert Berben zich vooral op het solo-repertoire voor orgel en clavecimbel alsmede op de kamermuziek uit de 17de en 18de eeuw.
Voordat hij bij MAK begon speelde hij o.a. bij het Amsterdams Barok Orkest, das Freiburger Barokorchester en Musica ad Rhenum.
Zijn solo CD-opnamen, veelal met eerstopnamen op historische orgels en clavecimbel, werden door de internationale pers lovend ontvangen en regelmatig bekroond, o.a. door Diapason, Le monde de la musique (CHOC), meermaals met de Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Classic.com 10/10 lijst.

Een uitgebreid CV van Léon Berben is te vinden op www.leonberben.org .

 Programma  |  CurVitæ  |