Programma  |  CurVitae  |

(1713-1788)

2.Johann Sebastian Bach  Concerto nach Italienischem Gusto in F BWV 791
(1685-1750)  deel 1

3.Joh. Seb. Bach  Koraalbewerkingen rond Epiphanie uit het Orgelbüchlein, aansluitend de koraalzetting uit 371 vierstimmige Choralgesänge
  1. Der Tag, der ist so freudenreich BWV 605
  2. Das alte Jahr vergangen ist BWV 614
  3. In dir ist Freude BWV 615

4.Carl Philipp Emanuel Bach  Uit: Sonate V in d Wq 70,4: Allegro - thema met 9 variaties

5.Johann Ludwig Krebs  Fantasia à giusto Italiano in F
(1713-1780)

6.Wolfgang Amadeus Mozart  Konzertante Kirchensonate in C KV 336d
(1756-1791)  (bewerking Pröger/Tuinstra)

7.Stef Tuinstra (*1954)  Improvisatie - koraal met variaties

Programma  |  CurVitae  |

StefT

STEF TUINSTRA (geb. 1954) studeerde orgel, piano, clavecimbel en trombone aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij behaalde Summa Cum Laude het Masterdiploma voor orgel. Daarna volgde hij lessen bij Gustav Leonhardt en nam hij deel aan diverse meestercursussen.
In 1978 behaalde hij het 1e graads diploma kerkmuziek en koordirectie. In 1979 verwierf hij de Prix d'Excellence. In 1980 won Stef Tuinstra de koraalprijs ter gelegenheid van het Nationaal Improvisatie Concours te Bolsward. In 1986 werd hij onderscheiden ter gelegenheid van het Internationale Clavecimbel Concours te Brugge. Stef Tuinstra was vele jaren tevens werkzaam als koor- en orkestdirigent.

Als internationaal opererend orgel(bouw)adviseur werkt hij samen met de Protestantse Kerken in Nederland en de Rijksdienst voorhet Cultureel Erfgoed en heeft hij al ruim 50 projecten op zijn naam staan.

Stef Tuinstra is organist van de Nieuwe Kerk te Groningen en van de Jacobuskerk te Zeerijp en is leider van de NoordNederlandse OrgelAcademie (NNOA) die tevens actief is met CD-produkties en stimuleringsactiviteiten voor de orgelcultuur in Noord-Nederland.

Hij geeft concerten, lezingen en masterclasses in verschillende Europese landen, Japan en de USA. Twee CD-produkties waarbij Stef Tuinstra een prominent aandeel had ontvingen een Edison. Zijn vele CD’s ontvangen wereldwijd de beste kritieken en worden beschouwd als origineel, vernieuwend en richtinggevend in de interpretatie van oude orgelmuziek en zij hebben al decennia lang niets aan actualiteit verloren. Hij is auteur van diverse (internationale) publicaties over orgelbouw en –spel. Zie meer op www.nnoa.nl.