Programma  |   CurVitae  |

Johann Bernhard Bach
(1676-1749)

Noël: quand Jesus naquit à Noël
(Midden in de Winternacht)
Claude Balbastre
1727-1799)

Psalmbewerkingen in Noordduitse Barokstijl
Sietze de Vries
(geb. 1973)

Two Organ Chorales
a) Christum wir sollen loben schon
b) Wie schön leuchtet der Morgenstern
Ludwig Lenel
(1914-2002)

Fuga in e kl.t

Johann Heinrich Buttstett
(1666-1727)

Concerto in Bes (voor harp)
[Andante-Allegro]; Larghetto; Allegro Moderato
(bewerkt voor orgel solo door John Walsh, 1738)
George Frideric Handel
(1685-1759)

Variations on an Old American Tune
Gecomponeerd voor het Magnuskerk-orgel; wereld première
Zachary Wadsworth
(geb. 1983)

Praeludium et fuga in C gr.t

Johann Ludwig Krebs
(1713-1780)

Programma  |  CurVitae  |

Curriculum Vitae

pasfoto Thomas Spacht (Baltimore, USA), prof. emeritus van muziek aan de Towson Universiteit, studeerde aan Oberlin College, Syracuse Universiteit en The Eastman School of Music van de Universiteit van Rochester, alwaar hij de titel Doctor of Musical Arts behaalde.

Thomas Spacht studeerde verder bij Gustav Leonhardt, volgde masterclasses bij André Isoir, Luigi Ferdinando Tagliavini en Harald Vogel en gaf concerten in Denemarken en Nederland. Ook gaf hij veel concerten in V.S. onder andere aan de Columbia, Yale en Princeton Universiteiten en tijdens het Piccolo Spoleto Festival in Charleston (South Carolina).

Ter gelegenheid van het 300e sterftejaar van Dietrich Buxtehude in 2007, onderzocht en reconstrueerde Thomas Spacht voor de vergadering van de American Guild of Organists in Baltimore een Lutherse Vespers, zoals deze gehouden werd in Lübeck rond 1703.

Onlangs werd zijn monografie over orgeltoucher tussen 1600 en 1900, gepubliceerd in het jaarboek van "The Westfield Center". Een andere monografie, over Nederlandse orgels en gemeentezangbegeleiding, in Oktober 2010 zal gepubliceerd worden in het tijdschrift van de Organ Historical Society.

Programma  |  CurVitae  |