Orgelconcert Eeuwe Zijlstra Orgelconcert Eeuwe Zijlstra

Programma Eeuwe Zijlstra concert Bellingwolde

1. Georg Böhm (1661 - 1733)
Suite in D

2. Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)
Concerto in G, BWV 592

3. William Byrd (1543 - 1623)
The Queenes Alman

4. Georg Friedrich Händel (1685 - 1759)
Adagio en Allegro uit Orgelkonzert nr. 10

5. Johann Sebastian Bach
Concerto a-Moll, BWV 593, naar het concert voor twee violen, RV 522, van Antonio Vivaldi

6. Georg Friedrich Händel
Concerto in F nr. 13, De koekoek en de nachtegaal, HWV 295

7. Johann Sebastian Bach
Pièce d'Orgue, BWV 572: très vitement - gravement - lentement

Eeuwe Zijlstra studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie bij onder andere Jos van der Kooy en Wim van Beek. Aan de conservatoria van Alkmaar en Groningen behaalde hij de diploma's Docerend Musicus (bachelor) en Uitvoerend Musicus (master).
Eeuwe is de vaste bespeler van vier zeer uiteenlopende en bijzondere orgels. Hij is organist van de Grote Kerk van Harlingen (Hinsz) en tevens organist van de Doopsgezinde Kerk in Groningen (Marcussen). Verder bespeelt hij het Schnitger-orgel in de Martinikerk in Groningen, onder meer bij de diensten van het Groninger Studenten Pastoraat en bij bijzondere activiteiten van de Rijksuniversiteit Groningen. Ten slotte is Eeuwe organist van het cultuurcentrum De Oosterpoort waar zich het enige concertorgel in Noord-Nederland bevindt.
Eeuwe maakt jaarlijks verschillende concertreizen naar het buitenland. Dit jaar staan reizen naar onder meer Duitsland, Zweden en Curaçao op het programma.
Naast een drukke lespraktijk is hij als adviseur verbonden aan de Kunstraad Groningen. Meer informatie over hem is te vinden op zijn website, www.eeuwezijlstra.nl.

Eeuwe Zijlstra geeft een zeer gevarieerd orgelconcert. Grote componisten zijn van de partij: Georg Böhm,  Johann Sebastian Bach,  William Byrd,  Georg Friedrich Händel. Vele bekende stukken, zoals “De koekoek en de nachtegaal” komen aan bod!
In de pauze wordt u koffie of thee aangeboden. De entreeprijs is € 7,00.
Dit concert  is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bellingwedde, het Organeum te Weener, Stichting  Wildervank Fonds, Rabobank Zuid en Oost Groningen en de Protestantse Gemeente Bellingwolde.
Info: H. Trenning  0597-532745          C.K.P. Koning  0597-532485        www.pkn-bellingwolde.nl