Passieconcert Moderato Cantabilé op 25 maart in Magnuskerk Passieconcert Moderato Cantabilé op 25 maart in Magnuskerk

Het kamerkoor bestaat uit 26 leden en is door Nana Tchikhinashvili in 2001 opgericht. Moderato Cantabilé heeft een breed en veelzijdig repertoire en zingt meestal a capella. Het koor zingt regelmatig muziekstukken, die elders nauwelijks worden gehoord.
Voor de pauze zullen delen van de Vespers van S. Rachmaninoff gezongen worden. Het gedeelte, dat hiervan gezongen wordt, is ook echt bestemd voor een Russisch-Orthodoxe versperdienst.  De betekenis van het werk overstijgt welke traditie dan ook: de troost en de verstilling die eruit spreken zijn ongekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vespers ook tot de favorieten van de componist zelf behoort. Deze liederen passen heel goed in de passietijd!
Nana  Tchikhinashvili  is naast een bezielende dirigente, ook een zeer getalenteerd pianist en mezzosopraan. Na de pauze komt dit aspect helemaal tot zijn recht: er is een optreden van Nana (piano) met haar dochter Ani Natroshvili (alt viool). Zij spelen “Pater Noster” en “Spiegel in Spiegel” van Arvo Pärt. Vervolgens zingt het koor het “Ave Maria”, “Pater Noster”  en “Jesus” in een bewerking van  Nana Tchikhinashvili. Nana zelf treedt hierbij als mezzosopraan op. Ani Natroshvili zal het nummer “Jesus” met de alt viool begeleiden.
 Wij zijn erg blij, dat dit koor van zeer hoog muzikaal niveau voor ons het passieconcert verzorgd. Dit concert heeft, zowel voor een vocaal- als voor een instrumentaal muziekminnend publiek veel te bieden. We kunnen het concert dan ook van harte bij u aanbevelen. De entreeprijs voor dit concert is €10. In de pauze wordt koffie en thee geschonken.

terug